Traisental bringatúra

A Halasi Bringabarát Klub bringatúrát szervez 
2019. 06. 29 - 30 (szombat - vasárnap)
 

Kerékpárút tavak és folyók mentén, 

Alsó-Ausztria egyik kiemelt kerékpáros túraútja, a Traisental-kerékpárút.  Szelíd és vadregényes szakaszok, lélegzetelállítóan szép tájak, ízletes finomságok: garantáltan tökéletes túra családoknak és élménykerékpárosoknak. A Traisental kerékpáros útvonalon élvezhetjük a dúsan zöldellő mostvierteli tájat.

Érintetlen folyómenti árterek vagy kristálytiszta tavak: az osztrák folyó- és állóvizeket a nyeregből igazán természetközeli módon ismerhetjük meg, ráadásul a nyári hőségben az üdítő fürdőzés biztosítja a felfrissülésünket. Mariazellből induló kb 110 km hosszú út Neuwalde, Lilienfeld, St. Pölten, Lilienfeld és St. Aegyd am Neuwalde érintésével jut el Traismauer an der Donauba. Varázslatos és változatos szépségű mostvierteli tájak szegélyezik: Mostvierteli-Alpok impozáns hegyvilágától egészen a Dunától délre elterülő szelíd dombságokig. Attraktív, változatos, a közúti forgalomtól távol eső tájakon át vezető, két nap alatt teljesíthető kerékpártúra. A Triesting és a Gölsen folyó partján idilli piknikező- és fürdőhelyek kínálnak felfrissülést a kerékpározóknak.

1.nap. Kiskunhalas - Mariazell - Traisen (55 km kerékpározás) 

Korán reggel 03:15 indulunk Kiskunhalasról (kerékpárok felpakolása 02:30-től), déli órákban érkezünk az indulási ponthoz. A szakasz elején Mariazell városát tekerjük körbe, majd a Triesting partszakaszán tekerünk, ahol pompás alkalom kínálkozik a feltöltődésre. Maga a kerékpárút látványos szépségű táj kombinációjával jött létre. Romantikus boltíves hidakon és egy rövid alagúton kelünk át, végigkerekezünk egy vadregényes szurdokon, csöndes homokpadokon élvezhetjük a napsütést és a folyó kristálytiszta vizét. Útközben egyedi kialakítású pihenőhelyek csábítanak egy kis lazításra. Traisen közelében felpakoljuk kerékpárjainkat és a szállásra indulunk. Vacsora a szálláson.

2. nap. Traisen - Traismauer - Kiskunhalas (55 km kerékpározás) 

Reggeli a szállásunkon, majd busszal indulunk Traisen közelébe, ahol bringákat lepakoljuk és elindulunk a Duna irányába. A hegyeket folyamatosan elhagyva érkezünk meg Sankt Polten városába, itt ebédszünettel egybekötött városnézést tartunk, majd tovább tekerünk Traismauer városába. Rövid városnézés, majd felpakoljuk kerékpárjainkat és elindulunk haza, hazaérkezés késő esti órákban. A program során kép és videó anyag készül.


Ausztria hivatalos fizetőeszköze az Euro.

A túraútvonal terve a 2 napra: (apróbb módosítás a túra folyamán lehetséges)

Az jelentkezhet akinek van érvényes Halasi Bringabarát Klubtagsága 2019 évre június 30.-ig.  (Klubtagsági díj 2019 évre június 30-ig 3000 Ft)

Túra részvételi díj: 20 900,- Ft/fő 

A részvételi költség tartalmazza:

• Az utazást autóbusszal Kiskunhalasról és vissza

• Saját kerékpárok szállítását

• Túravezetést

 A részvételi költség nem tartalmazza:

•  32,- EUR/fő szállás költség, 

mely a helyszínen fizetendő, szállás ifjúsági jellegű többágyas  szobákban reggelivel (törölközőt mindenki hozzon magával! Ágynemű van, emeletes ágyas, már többször voltunk többen ott - Melkben van.)

• Idegenforgalmi adó 2 EUR/fő/éj

• További étkezést (bőven lesz alkalom élelmiszert vásárolni, vagy étteremben étkezni, sörözni)

• Vacsora (csoportos ár 7,- EUR/fő), igényét jelentkezéskor kell jelezni!

• A poggyász- és baleset biztosítást

Minimum létszám: 40 fő

Jelentkezési határidő: 2018. november 27-ig 10 000,- Ft /fő előleg befizetéssel. 

A beérkezett utalások sorrendjében történik a jelentkezések véglegesítése. 

A maximum létszám 44 fő.

Számlaszám: 51700306-1544 8479 (Halasi Bringabarát Klub folyószámlája Fókusz Takarékszövetkezetnél)

Előleg átutaláskor közleménybe be kell írni a jelentkező nevét és Traisental 

Klubtagsági díj átutaláskor, Klubtag nevét és Klubtagsági díj 2019 első félév

Aki még nem küldte be a belépési nyilatkozatot (elérhető az egyesületi hírek/dokumentumok alatt), 

vagy nem fizette be a 2019 I. félévi tagdíjat az tegye meg. 

Második részlet befizetési határidő 2019 április 1-től május 1-ig 10 900 Ft/fő

Második részlet átutaláskor közleménybe be kell írni a jelentkező nevét és Traisental 

Csak átutalással lehet befizetni az előleget és a második részletet.

A jó láthatóság és az egységes megjelenés érdekében a túrán célszerű a világos láthatósági egyenpóló viselete. Akinek még nincs egyesületi pólója, és szeretne a készlet erejéig beszerezheti a héten Király Gábortól :)

Többen kérdeztétek, hogy kötelező-e a sisak most az Ausztriai túrán. Az ilyen túrákon a résztvevők 90-100% arányban már sisakban szoktak lenni (egyre általánosabb). Törekszünk mi is egyre jobban figyelni a biztonságra, ezért kerékpártúráinkon résztvevőknek országtól függetlenül kiemelten ajánljuk a sisak viselését (főleg a csoportos bringázásnál). Sok egyesületnél már kötelező, anélkül nem is lehet részt venni a túrán. A csoportos bringázásnál (menetközben :) ) feltétlenül ajánlott!

A túrára különösen trekking kerékpár javasolt, de mtb kerékpárral is teljesíthető. A napi túrák több pihenőt is tartalmaznak. A túrák teljesítéséhez kerékpáros tapasztalat szükséges. Fontos, hogy a résztvevők egyben tudjanak teljesíteni 20 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. A kerékpártúrák egyik pontból egy másikba vezetnek, ami azt jelenti, hogy útközben nincs visszafordulási lehetőség.

Egészségügy: A túra részvételi feltétele az általánosan jó egészségi állapot. Nem ajánlott olyan ismert betegség vagy sérülése tudatában jelentkezni, ami gátolná vagy megakadályozná a kerékpártúrán való részvételt. Minden résztvevő saját felelőségére vesz részt a túrán. A túravezetőink nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túra során romlás következik be. Biztonságuk növelése érdekében célszerű kiváltani az OEP-nél az Európai Biztosítási Kártyát

Biztosítás: Önállóan köthető.

Ajánlott felszerelés:

Öltözet: strapabíró és sportos ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, edzőcipő, jól szellőző esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, kerékpáros sisak (!).

Felszerelés: övtáska vagy kerékpártáska, világos napszemüveg, kerékpáros kulacs. Kötelező tartozék a kerékpárokra a jól működő első és hátsó világító berendezés. Pót gumibelső a saját kerékpárhoz. Kormány csavar könnyen elfordítható legyen (szállításnál minden kormányt elfordítunk). Kosár elől/hátul le legyen szerelve (szállítás miatt). Kerékpár zárat mindenki hozzon!

Csomagolás az autóbuszra: Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni. A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kerékpártúrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.. Fontos! Csomagolásnál vegyetek figyelembe az autóbuszokra is érvényes csomag súlyhatár: max. 15 kg/fő. 

Program változtatás joga: Túránk során előre nem tervezhetően a program jellegéből adódóan az időjárási viszonyokra tekintettel – viharos szél, rendkívüli lehűlés, erős esőzés, rossz látási viszonyok- a programban változtatásra kényszerülhetünk. Minden esetben igyekszünk az előre nem látható változásokra olyan programot megvalósítani, ami leginkább megfelel a kialakult helyzet „enyhítésére”.

Jó készülődést!

 

 

.
My Traffic Estimate

Téma: Traisental bringatúra

Re:Itt lehet jelezni részvételi szándékot alul a küldés gomb megnyomásával

Jelentkezem a túrára

Re:Re:Itt lehet jelezni részvételi szándékot alul a küldés gomb megnyomásával

jelentkezem és fizetek

Új hozzászólás hozzáadása

Halasi Bringabarát Klub

Halasi Bringabarát Klub
6400 Kiskunhalas
Sétáló utca 8
Számlaszám :
51700306-15448479

Adószám: 18648991-1-03
halasikerekesek@gmail.com