2017.08.05. Budapest - Szentendre

Ismerkedés Budapest kerékpáros életével szombat délután és este

A program kiíráshoz híven a Halasi Bringabarát Klub soron következő eseményét tartottuk meg 2017.08.05-én.

Az időjósok nagy melegre figyelmeztettek bennünket, de ennek ellenére nagyon jó kis csapat gyűlt össze. Elég nehéz volt követni a regisztrációkat mert sokan hezitáltak, ezért óráról órára változott a létszám az utolsó három napban. Regisztráltak vagy telefonon bejelentkeztek, azután meggondolták magukat és külömböző indokokra hivatkozva töröltették magukat. Még az indulás pillanatában sem volt pontos a megjelenés. Ennek ellenére nem adtuk fel és az égieknek hála minden rendben lezajlott! 

Fél tizenegy órától vártuk a kerékpárokat a Koliken gyártelepén, hogy autóba pakolhassuk őket, közben folytak az egyeztetések. Délben elindultunk Budapest Csepelre, az úticél Koliken raktára, ahonnan indult a kerékpártúra. Mire megérkeztünk már vártak bennünket a vidékről érkezők és segítőtársaink, akik biztosították számunkra a balesetmentes közlekedést. Gyors kipakolás az autókból és a szállítás után üzembe helyeztük kerékpárjainkat. Közben támogatónktól Koligyer Zoltántól kapott úti csomagot kicsomagoltuk, Zsíros kenyeret kentünk a csapat hölgy tagjai segítségével és a kertjépen termesztett paradicsomot, paprikát is felkarikáztuk. Falatozás után feltöltöttük ásványvízzel kulacsainkat és kezdetét vette a túra. Az ott hagyott szállító járműveink biztonságban voltak. 

Ezt a túrát a Pest-Buda Duna part, Szentendre és kivilágított hidak túrájára terveztük. 

ODA: 15:00 Útvonal egyeztetés Gyilkos Lódarazsakkal, majd indulás. Koliken Csepel - Bringasztráda Teller Ede utca – Weiss Manfréd Út – (Ráckevei/Soroksári Dunán mentünk át az első hídon) -Soroksári útig. Kisebb emelkedő fel Lágymányosi hídra a Művészetek Palotája mellet (a hídon készültek képek) – Budai oldalra Pázmány Péter sétányra, majd -Infoparkon át, a Magyar tudósok körúton az egyetemek előtt. Budai oldalon tovább Petőfi híd mellet, Műegyetem előtt, Szent Gellért tér (itt készültek képek), Szabadság híd mellett Szent Gellért rakparton, Erzsébet híd után balra fordulva a Krisztina körút, – Attila úton az Alagútig, majd jobbra Alagúton át a Clark Ádám térre. Az alagútból kinézni a Széchenyi Lánchídra felejthetetlen élmény. Majd Lánchíd alatt a – Bem rakparton és Batthyányi téren (Fina ugrótorony) és Margíthidon át a Margitszigetre.  A Szökőkútnál egy kis pihenőt tartottünk, majd a sziget közepén (Fina helyszínek mellet mentünk el és) kiderült, hogy az egyik bringa külsője elkezdett kirepedni, így légnyomások beállítása és bringacserék után folytattuk utunkat az Árpádhídon át a Dagály felé. a Pesti oldalra. A Duna Aéna mellett készítettünk pár képet majd a szokásos Dunapláza útvonalon át tekertünk Újpest városkapu felé, és az Összekötő vasúti hidon jutottunk át a Római partra ahol ismét megpihentünk. Bringajavítás, ivás, evés után a töltésen , erdőn és a Lupató mögötti úton át jutottunk el Szentendrei találkozási pontra 18:30 P’Art mozihoz.– Segítőnk, Bea utána elvitt minket Eleven kerthez, majd egy gyors bemutató sétatúrával néztük meg Szentendre belvárosát, templomdombot és a Dunakorzót. Utána ismét megpihentünk frissítőt és élelmet fogyasztottunk az Eleven kertben. 

Vissza: 19:40 indulás Szentendre Pihenő Eleven kerttől a part mellet, majd a 11-es út melletti bringaúton fényképeztük a Naplementét, majd az Omszki tó mellett álltunk meg egy kicsit világításokat elővenni, mivel, majd mire beérünk Budára addigra már szükség lesz rá. – Filatorgáton és Óbuda városközponton át az Árpádhídon keresztül közelítettünk meg már sötétben Margitszigetet, ahol a Zenélő szökőkút csodálatos műsorát néztük meg 21:00. Majd innen csodálatosan kivilágított Margit hídon át jutottunk el a Parlamentig. Az id. Antall József rakparton át felejthetetlen élmény volt a Budai vár, Halászbástya és Mátyástemplom látványa a gyönyörűen tiszta időben.  A Lánchídon át Friedrich Born rakparton az éjszakai futás részesei lehettünk, majd a Bulizós Szabadsághídon át jutottunk vissza Pesti rakparta. A Bálna mellet a Nemzeti múzeum mellet jutottunk el a Rákóczi híd melletti kilátóig. Utána Lukoil kút, energeia tankolás, búcsú a Darazsaktól és a kivilágított Bringasztrádán irány Koliken (Zsíroskenyér, Felpakolás és indulás haza). Véleményem, hogy mindenki melegebbre számított, és csodálatos volt a túra, a távolság és a meleg ellenére senki nem fáradt el, de a látvány felejthetetlen volt. Haza indulás: 23:30 -ra tervezve kicsit megcsúszott (kb. fél órát) de ez már nem szegte kedvünket. Visszaérkezve mindenki megkapta poros járgányát, amit másnap, remélem kellemes pillanatokra emlékezve  takarítgatott.

Mégegyszer Köszönet a támogatóinknak és segítőinknek,

Koliken, 

Kerékpáros Magyarország Szövetség, 

Gyilkos Lódarazsak,

 a Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sport Klub tagjának Beának, aki kalauzolt bennünket Szentendrén.

Külön köszönet Daday Attilának a Budapesti programok összeállításáért !

 Személy szerint háromkor érkeztem haza, és alvás előtt még felidéztem a nap kellemes emlékeit.

 Esemény összefoglaló  az alábbi link alatt !

youtu.be/8cxUVmEOvYc

 

.

Halasi Bringabarát Klub

Halasi Bringabarát Klub
6400 Kiskunhalas
Sétáló utca 8
Számlaszám :
51700306-15448479

Adószám: 18648991-1-03
halasikerekesek@gmail.com