Pipacsok Között Bugacra

Szombaton immár harmadik alkalommal tekertünk bringával Bugacra. Mint edduig most is a helyi erdészet, a KÖFAG munkatársai fogadtak bennünket. Nagyon finom ebédet kaptunk, de előtte Rosta Szabolcs régész, a Katona József Múzeum igazgatója egy színes és tartalmas, vetített előadást tartott a nemrég feltárt, román-kori (12. századi) bugacpusztai monostorról (Pétermonostora). 
 Kb. 300 képet sikerült ide feltötenem és aki akarja biztos megtalálja magát a résztvevők között. (Az ismerőseimet természetesen többet fotóztam, így nincs miért elnézést kérnem.) ... 
És még valamit. Ez a túra is lassan a szokásos országjáró bringatúráink közé tartozik. Sokan megtalálják a maguk társaságát, bringáznak egy jót, és még színes, és értékes kulturális elményekkel is gyarapodnak. Most mindezt a helyi polgármesternek és Rosta Szabolcs régésznek is köszönhettük. 
Időben megérkeztek Bugacra a kedves kecskeméti barátaink is, amint ez a Kuti Zoliról készült csomo kép bizonyítja.
Végkövetkeztetés: a sok fontos tanulság és élmény mellett azért elhagyhatatlan, hogy mindenki egyre nagyobb bringa ismeretre és egyre elmélyültebb természet ismeretre tesz szert. 
A táv kb. 92 km volt, és kb. 90-en vettünk részt a túrán. A legfiatalabb 12-13 lehetett, a legidősebb 70 körül járt, és a legnehezebb bringás 110-120 kiló körül lehetett.

Forrás: Szűcs Károly

képek

Halasi Bringabarát Klub

Halasi Bringabarát Klub
6400 Kiskunhalas
Sétáló utca 8
Számlaszám :
51700306-15448479

Adószám: 18648991-1-03
halasikerekesek@gmail.com